T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MANİSA / SALİHLİ - Akaydın İlkokulu

OKUL FOBİSİ

Çocuğunuzla okula gitmemesi konusunda konușmanız ve onun bu konuda kendi duygularını anlatmasını sağlamanız, empati yaparak (Kendinizi karșıdaki kișinin yerine koyup olaylara onun gözüyle bakıp onu anlamaya çalıșarak) hem sıkıntısını paylașmanız hem de anlașıldığını hissettirmeniz onun rahatlamasını sağlayacaktır.
Çocuğun okul korkusu evdeki problemlerden kaynaklanıyorsa öncelikle bu meselelerin kaynağına inilmeli ve problemler çözülmelidir.
Aile olarak çocuklarınızın diğer arkadașlarıyla etkileșimini ve sosyal becerisini artırması için arkadaș toplantıları yapmalarına ve onlarla oynamasına izin verebilirsiniz.
Çocuğunuz okul korkusu konusunda öğretmenle riyle ve okuldaki psikolojik danıșmanla yani rehber öğretmenle görüșerek, bu konuda ortak bir plan yapıp uygulamaya koyabilirsiniz.
Çocuk kendini rahat hissedinceye kadar sınıfta oturabilirsiniz. Daha sonraki günler okulda ğretmenler odasında veya bahçede bir iki saat durabilirsiniz. İlerleyen zamanlarda da çocuğu sadece okul bahçesine bırakıp geri dönerek așamalı olarak korkusunu yenip okula alıșmasını sağlayabilirsiniz.
Ebeveyni olarak vedalașmaları çabuk ve kısa süreli tutarak, ayrılıkların doğal olduğu issettirilebilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi edinmek için tıklayınız...

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.03.2021 - Güncelleme: 17.03.2021 10:40 - Görüntülenme: 222
Kaynak: https://istanbul.meb.gov.tr/oer/MEB_Brosur2018/veli/24_okul_fobisi.pdf
  Beğen | 8  kişi beğendi