MANİSA / SALİHLİ - Akaydın İlkokulu

Nis

Okulumuz Müdür Yardımcısı Kerim Aymaz koordinatörlügünde yürütülen Carpe Diem in English başlıklı "uluslararası e_Twinning " projemizle öğrencilerimiz   ingilizceyi web. 2.0 araçlarını deneyimleyerek öğreniyorlar..

Nis

Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 102. Yılı münasebetiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını okulumuzda coşku ile kutladık. Programın hazırlanışında emek veren öğretmenlerimize, güzel gösterileri sunan öğrencilerimize, bizleri yalnız bırakmayan ve bu mutlu günümüzü bizimle paylaşan okulumuzu yaptıran hayırseverimiz Rahmetli Halil Akaydın'ın değerli Eşi Dudu Akaydın Teyzemize ve kızı Gülsüm Gökbulut'a, değerli velilerimize ve kıymetli misafirlerimize çok çok teşekkür ederiz. Bayramınız kutlu olsun çocuklar...

Mrt

Orman haftası 21 - 26 Mart tarihleri arasında kutlanılır. Amacı çocuklara ormanların önemini öğretmektir. Hafta boyunca fidan dikilir ve ağaç ile ormanların doğa ve ekonomiye katkıları anlatılır.Ormanlar evrendeki tüm canlılara doğa ananın bir hediyesidir. Ormanlar kötü havayı temizleyen oksijen depolarımızdır. Hayvanların ve binlerce bitkinin evleridir ormanlar.Ormanlar, ülkelerin en önemli zenginlik kaynaklarındandır. Ormanların insanlara da faydaları sayılamayacak kadar çoktur. Ormanlar yurdumuzun akciğerleridir.

Orman, ağaç ve çevreyi koruma konusunun değer ve önemini memleket ölçüsünde benimsetmek amacıyla okulumuz 2/B sınıfı öğrencileri 21-26 Mart  Orman Haftası etkinlikleri çerçevesinde "Dikilen ağaçlar orman olsun , yarınlar umut olsun "sloganıyla okul bahçemize lavanta dikimimi gerçekleştirdiler .

Tedavi Süreci

Çocuk çevresinde tiklerinden dolayı alay konusu olabilir. Dolayısıyla alay konusu olmamak için kendini sıkmaya başlayabilir. Ancak şu unutulmamalıdır ki kendini sıkmaya çalışan çocuğun tiklerin de artış olabilir. Çocuk kendisini rahat hissetmediği ve alay konusu olduğunu düşündüğü bu tür yerlerde bulunmak istemeyebilir. Çocuk tiklerini belirli durumlarda, belirli ortamlarda gösteriyorsa bunun nedenlerinin değerlendirilmesi önemlidir. Anne babanın kaygısı nedeniyle çocuğun davranışlarını kontrol etmeye çalışması sonucunda açığa çıkan gerginlik çocuğun tiklerinin artmasına neden olur. Aile ve çevre tarafından yapılan uyarılar, cezalandırmalar, çocuğu duygusal ve fiziksel yük altına sokmakta, tiklerin devam etmesine yada yeni tikler oluşmasına yol açabilmektedir.  Tikleri söndürmede aile, öğretmen ve tedavi ekibinin iş birliği içinde olması önemlidir. Anne, baba, öğretmenin çocuğa destek olması, çocuğun tiklerinin istemli olmadığını kabullenmesi gereklidir. Çocuğa sevildiği hissettirilerek, olumlu benlik algısı ve kendine güven duygusunun geliştirilmesi sağlanmalıdır. Tedavi - de, çocuğun benlik saygısının arttırılması, aile içi ilişkilerin iyileştirilmesi, stresin azaltılması önemlidir.

***Tikler kronikleşmişse ilaç tedavisi de eklenmelidir.

Mrt

Çocuğunuzla okula gitmemesi konusunda konușmanız ve onun bu konuda kendi duygularını anlatmasını sağlamanız, empati yaparak (Kendinizi karșıdaki kișinin yerine koyup olaylara onun gözüyle bakıp onu anlamaya çalıșarak) hem sıkıntısını paylașmanız hem de anlașıldığını hissettirmeniz onun rahatlamasını sağlayacaktır.
Çocuğun okul korkusu evdeki problemlerden kaynaklanıyorsa öncelikle bu meselelerin kaynağına inilmeli ve problemler çözülmelidir.
Aile olarak çocuklarınızın diğer arkadașlarıyla etkileșimini ve sosyal becerisini artırması için arkadaș toplantıları yapmalarına ve onlarla oynamasına izin verebilirsiniz.
Çocuğunuz okul korkusu konusunda öğretmenle riyle ve okuldaki psikolojik danıșmanla yani rehber öğretmenle görüșerek, bu konuda ortak bir plan yapıp uygulamaya koyabilirsiniz.
Çocuk kendini rahat hissedinceye kadar sınıfta oturabilirsiniz. Daha sonraki günler okulda ğretmenler odasında veya bahçede bir iki saat durabilirsiniz. İlerleyen zamanlarda da çocuğu sadece okul bahçesine bırakıp geri dönerek așamalı olarak korkusunu yenip okula alıșmasını sağlayabilirsiniz.
Ebeveyni olarak vedalașmaları çabuk ve kısa süreli tutarak, ayrılıkların doğal olduğu issettirilebilirsiniz.